Mix & Match: Leesbrillen met extra kortingen
Gratis verzending in Nederland vanaf € 20*
Gratis verzending in Nederland vanaf € 20*
Mix & Match: Leesbrillen met extra kortingen

Sterktes & Maten

Welke sterkte bril moet ik hebben?

Welke sterkte bril moet ik hebben? Een vraag die niet altijd even makkelijk te beantwoorden is, en ook nog eens kan veranderen in de loop van de jaren. Door de juiste oefening te doen kunt u gelukkig vrij secuur zelf meten welke sterkte u nodig heeft, mits u al een leesbril heeft. Door de jaren heen verslechtert de elasticiteit van de ooglenzen waardoor u dichterbij minder goed gaat zien. De juiste leesbril vormt dan als het ware de extra elasticiteit die u weer scherp laat zien. De meeste mensen hebben hun ogen laten testen door een opticien en kennen hun sterkte, maar ogen veranderen met de tijd en dus ook de sterktes van de leesbrillen. We raden dan ook aan om uw ogen regelmatig te laten testen door een opticien.

Mocht dit de eerste leesbril worden die u aanschaft, is deze test geen goede maatstaf. Wij adviseren dan ook eerst uw ogen door een gediplomeerde opticien op te laten meten alvorens u een van onze trendy brillen bestelt.

Als u al een leesbril heeft, dan is vaak de sterkte die u nodig heeft al bekend. Ook kan het vervangen van de bril nooit kwaad. De gemiddelde leesbril heeft flink wat te verduren, denk aan krasjes op de glazen, vuiligheid of een scheef montuur. Gelukkig zijn onze leesbrillen naast hip en trendy ook enorm voordelig, hierdoor is het vervangen een stuk minder erg. Bij het aanschaffen van een nieuwe bril speelt toch weer die vraag op: Welke sterkte bril moet ik hebben?
Om opnieuw de sterkte te bepalen kan onderstaande afbeelding worden gebruikt. Dit moet gezien worden als een indicatie en niet als een exacte test:

  1. Druk deze pagina af op A4-formaat;
  2. De tabel moet ongeveer 15 cm breed zijn;
  3. Houd het vel ongeveer 30 cm van u af en probeer dan zonder bril de regels van boven naar beneden te lezen. De eerste regel die moeilijk te lezen is, geeft een indicatie van de leesbril-sterkte die u nodig heeft.

Informatie over de sterkte van de bril. Welke sterkte heeft de klant nodig?

Welke maat bril moet ik hebben?

Brilmaat

Als je al een bril draagt, is het makkelijk de juiste maat te vinden door de verschillende onderdelen van de bril op te meten. De maten per model kunnen verschillen, dus is het goed eerst te checken welke maat je nodig hebt. Dan kan heel simpel met een liniaal:

A = Montuurbreedte
B = Lengte van de poot
C = Hoogte van de lens
D = Breedte van de lens